Miljögrupp

Miljödiplomering Elinelund.

För att få en uppskattning av nuläget och få idéer om vårt fortsatta arbete skulle vi uppskatta om du vill svara på några frågor. Alla svar är anonyma.

Miljödiplomering Elinelund (google.com)

Tack för hjälpen/ Miljögruppen

Elinelund och Mossängen har tillsammans en miljögrupp.

Vill du vara med i gruppen kontakta gärna:

Yvonne Lundell 0705-11 23 55 (Elinelund)

Anette Holmberg 0709-90 34 55 (Mossängen)

Miljögruppen 2023

Miljögruppen arbetar vidare med siktet inställt på att blir miljödiplomerade på grundnivå av Koloniträdgårdsförbundet senare i sommar. Aktiviteterna är många på vårt område och för att bättre kunna fokusera på miljöfrågorna skall vi försöka starta upp en trädgård- och odlingsgrupp.
Välkomna till Mossängens föreningshus den 16 april kl. 13 om du kan tänka dig att vara med i odlingsgruppen och hitta på roliga och intressanta aktiviteter med trädgård- och odlingsfokus för våra medlemmar. Har du intresse av vår miljö kommer du till miljögruppens möte en timme senare och vi ser gärna att fler ansluter till miljögruppen med sina idéer och kunskaper.

Studiecirkeln i Miljödiplomering fortsätter med tre träffar nu i vår. Det första tillfället är i vårt föreningshus den 17 april kl. 18 och vi skall diskutera biologisk mångfald. Den 24 april diskuterar vi bevattning, vatten och avlopp och den 8 maj är teman energi, material och produkter. Alla hjärtligt välkomna.

Studiecirkeln i biodling fortsätter i vår med den praktiska delen och vi är 13 medlemmar från Elinelund och Mossängen som går kursen. Nu är det dags att köpa bikupa och till midsommar kommer de att fyllas med bisamhällen. Vi kommer att placera bikupor i inhägnade intill dammen. 

Den 6 juni kl. 11 – 14 blir det en barnaktivitet där vi tillverkar braständare, liten blomsterspaljé samt pratar om djur och växter. Vi avslutar med grillning. Barn från 6 år är välkomna men maxantalet är 30 barn och anmälan skall göras senast den 19 maj till aseingemansson@yahoo.se . Uppge namn, ålder och stugnummer. Mer utförligt om aktiviteten kan du läsa på någon av Elinelund och Mossängens anslagstavlor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s