Mossängens Trädgårdshandel 2021

Sista dagen det är öppet säsongen 2021 är söndagen den 29 augusti.

Mossängens Trädgårdshandel AB

___________________________________________________________________________

Hej alla glada odlare,                                                                                                                               14 mars 2021

Snart börjar äntligen säsongen igen! Efter månader av isolering, karantän och ”undvikande” av det ena och det andra, kommer våren med utevistelse och odlingsglädje i våra trädgårdar. Jag smygöppnar redan helgen 20-21 mars.  Då kommer det finnas vårlök i butiken – dahlia, ranunkel och lilja m.m. – och även härliga penséer i olika färger.

Jag har även köpt in en massa sorters roliga fröer – både blomster och ätbart, och det som är vackert och nyttigt på samma gång. Visste ni att tagetes i potatislandet håller potatisen fri från skadliga nematoder? Och att det går utmärkt att ha ringblomma i salladen, som ett extra antiinflammatorsikt tillskott? Det kommer
finnas fröer för sommarblommor som lockar till sig våra duktiga och viktiga hjälpredor i trädgården: pollinerarna, alltså bin och humlor.

I år vill jag satsa ännu mer på ätbart – det kommer finnas både sättpotatis, gul lök, rödlök och vitlök, samt självklart jord och gödsel så att vi kan ge trädgården den näring den behöver efter vintervilan.

Som ni vet premierar Mossängens trädgårdsbutik hållbart, närodlat och kvalitet, istället för snabbuppdrivet och billigt – ofta till sämre kvalitet. Därför köper jag i år inte in de tidiga holländska jätteverbenorna och lavendeln t.ex, utan väljer att vänta på de svenska och danska leveranserna. De är uppdrivna på våra breddgrader, och alltså redan anpassade till vårt klimat. Därför klarar de sig i regel bättre här. De kommer dock aningens senare – jag hoppas ni har tålamod att vänta in dem! 🙂

I år kommer vi i ännu högre utsträckning ta bort kontanthanteringen och satsa på Swish och kortbetalning. Detta både pga rånrisk och av hygienskäl, samt av administrativa skäl – faktum är att det kostar pengar att hantera kontanter! Jag jobbar på en lösning för att barn ska kunna komma och handla glass som förr, och återkommer om det.

Som ni vet är Mossängens trädgårdsbutik en liten rörelse med små marginaler. Att det är öppet endast under sommarsäsongen innebär extra utmaningar. Och tyvärr har covid-19 drabbat även trädgårdsbranschen, vilket vi kände av redan förra året: leverantörerna hade svårt att få fram lika mycket växter och tillbehör som vanligt, samtidigt som efterfrågan ökade. Detta gjorde att priserna steg för oss återförsäljare, vilket i sin tur gör att vi i år behöver justera priserna därefter. Butikens fokus är fortfarande att kunna erbjuda kvalitativa växter till bra priser. Jag gör mitt bästa för att få butiken att gå runt, eftersom odling och trädgårdsliv är min stora passion, och eftersom jag tycker att butiken tillför så mycket trevnad till området.

Som vi alla vet vid det här laget måste vi ha fortsatt största respekt för covid-19 – vara rädda om varandra, inte vara för många i butiken samtidigt, och inte besöka butiken vid minsta symtom.

Senare i sommar kommer vi få igång en liten hemsida. Till dess – håll utkik efter Veckans Växt och annat spännande på Facebook och Instagram: Mossängens trädgårdsbutik.

Jag önskar er mycket varmt välkomna till en ny säsong! /Veronika

Öppettider säsong 2021
Vecka 11: lördag-söndag 20-21 mars kl. 11-15
Vecka 12: lördag söndag 27-28 mars kl. 11-15
Påsk, vecka 13: fredag-måndag 2-5 april kl. 11-15
From vecka 14: torsdag-fredag 13-18 lördag-söndag 11-15

___________________________________________________________________________

Via butiken kan ni även boka tjänster:
– Rådgivning kring trädgård.
– Trädgårdsdesign, skisser, ritningar & planteringsförslag.
– Rabattskötsel eller tillsyn av er trädgård vid bortavaro. (RUT-avdrag)
– Häckklippning. (RUT-avdrag)
– Gallring av buskar. (RUT-avdrag)
– Beskärning av mindre fruktträd. (RUT-avdrag)
– Rådgivning kring växtval vid plantering eller odling, växtföljder, jordförbättring och kompost.
För frågor, bokning eller offert: Tel: 0760-37 33 34 eller 
email: veronika@ekenhagentradgard.se

14504658_1808145062754868_5036465662755602432_n