Viktig information – en av våra avloppspumpar har gått sönder pga föremål som fastnat

Viktig information!

En av våra avloppspumpar har gått sönder p.g.a. att det fastnat föremål som inte ska spolas ner i toaletten! Nu måste alla hjälpas åt för att undvika ett haveri som innebär att vårt avlopp slutar att fungera. Det är endast kiss och bajs som ska spolas ner i toan.

Info från vasyd.se

tops

Vad kan jag slänga i toaletten?

BURLÖV, ESLÖV, LUND, MALMÖ

I toaletten ska det bara hamna kiss, bajs och toalettpapper.

Övriga föremål som slängs i toaletten fastnar i våra pumpstationer eller reningsgaller på väg till avloppsreningsverken, och kan ställa till stora problem och stopp. En bra idé är att ha en sophink på toaletten, för bland annat våtservetter, sanitetsprodukter, tops och bomullstussar.

Några exempel på föremål som vi inte vill ha i toaletten:

  • våtservetter
  • sanitetsprodukter (bindor och tamponger)
  • bomullspads
  • pappershanddukar
  • tops
  • hår
  • tandtråd
  • tvättlappar
  • plåster
  • Tänk dessutom på att det du häller i toaletten kan påverka vår miljö, allt renas inte i avloppsreningsverket och vissa ämnen följer med det renade vattnet ut i vår natur. Använd miljömärkta rengöringsmedel, som exempelvis Svanen och Bra miljöval och EU Ecolabel. Lämna miljöfarligt avfall, som nagellack, hårsprayburkar, nagellackborttagningsmedel och aceton, på återvinningscentral. Och överblivna mediciner lämnas kostnadsfritt på närmaste apotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s