Rättelse/ Sydsvenskan

På Sydsvenskan den 9 april 2017 sa David Blomberg på mäklarfirman Zetterberg och Blomberg så här:  … För att arrendera en kolonilott på Elinelund är kravet att du kan ta dig dit på två timmar. Det betyder att även danskar skulle kunna köpa stuga här.

Detta måste dementeras eftersom Elinelunds sommarstad följer den policy från Malmö stad om angränsande kommuner, läs  Malmö stads Trädgårdskolonier.   Här kan du under  fliken ”vanliga frågor och svar” läsa:

Vem får arrendera en kolonilott?
Koloniföreningarnas regelverk i form av stadgar begränsar vem som kan få arrendera en kolonilott och bli medlem i föreningen. Vanligtvis är det Malmöbor eller invånare i angränsande kommuner som har möjligheten att bli medlemmar i föreningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s